top of page

Клуб "Приложна биология"

Отчет на групата „Приложна биология“

Относно: Дейности за занимания по интееси в клуб „Приложна биология“ с ръководител на групата Даниела Кенарева.

ОТЧЕТ

През учебната 2018/2019 година в групата по интереси , направление Природни науки, беше сформиран клуб „Приложна биология“. Обучението в клуба беше насочено в няколко области: здравословно хранене, екологично образование и здравно образование, по конкретно – оказване на първа долекарска помощ на пострадал.

Планирани са две изяви на клуба, които са проведени според тематичния план. На 19.04.2019 година се проведе първата изява на клуба с организирана кулинарна изложба като заключителна част. Гости на събитието бяха ученици, родители, учители, г-жа Нели Атанасова, директор на СУ „Вичо Грънчаров“, г-жа Бонка Долчинкова, старши експерт по Природни науки и екология в РУО град Велико Търново и г-жа Румяна Матеева, директор, дирекция „Образование и младежки дейности“ към община Горна Оряховица.

Пред учебната година се проведоха и предвидените информационни кампании за превенциа на социалнозначими заболявание – СПИН, туберкулоза, според датите на тези кампании. Организираха се и образователни игри съвместно с медицинското лице в училището. Кампаниите обхванаха всички ученици от училището.

Втората изява съшо се проведе по програма и включваше представяне на изработените модели на „центриола“, „плазмена мембрана“, „митохондрий“, „хлоропласт“, „рибозома“, „ядро“, „клетка“, както и представяне на презентацията „Биоразнообразието на моя роден край“ и организиране на ателие за оказване на първа долекарска помощ, в което доброволци демонстрираха техтики и умения за оказване на първа помощ на пострадал. Гости на събитието бяха ученици, родители, и учители.

Даниела Кенарева,

Старши учител по Биология и здравно образование

и ръководител на клуб „Приложна биология“


bottom of page